Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στέκονται καθημερινά έξω από την Ι.Μ. Κιτίου για ένα πιάτο φαγητό


sisitiomitropolikitiouΟυρές σχηματίζουν δεκάδες Λαρνακείς έξω από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου η οποία ετοιμάζει καθημερινά συσσίτιο για τους άπορους.
Ολόκληρες οικογένεις, ηλικιωμένα ζευγάρια, μονήρεις όλων των ηλικιών αναζητούν από την Εκκλησία χέρι βοηθείας .
Σύμφωνα με τον πάτερ Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τουλάχιστον 200 με 250 πολίτες της Λάρνακας, κυρίως Κύπριοι, στρέφονται στην Μητρόπολη Κιτίου για να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας, αφού λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δεν έχουν τα χρήματα, ούτε για να προμηθευτούν τα είδη πρώτη ανάγκης όπως γάλα και ψωμί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «καθημερινά εξυπηρετούμε 200-250 άτομα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δίδονται τρόφιμα και φρούτα, έτσι ώστε να μπορούν αυτά τα άτομα να καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της ημέρας. Μάλιστα πρόσφατα αρχίσαμε και κάνουμε κατ’ οίκον διανομη φαγητού σε ανθρώπου που δεν έχουν να φάνε, αλλά και που δεν έχουν βενζίνη να βάλουν στο αυτοκίνητο τους για να έρθουν να πάρουν το φαγητό».
Όπως ανάφερε ο πάτερ Κωνσταντίνος υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ατόμων που ζητούν ακόμη και χρήματα για να μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο, τα φάρμακα, τους γιατρούς, το νερό, το ρεύμα και τις άλλες δαπάνες του σπιτιού τους.
«Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και αυτό θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μας. Όποιος συνάνθρωπος μας έχει ανάγκη, εμείς είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε».
Την ίδια ώρα που η παρουσία άπορων ατόμων, για βοήθεια, αυξάνεται, οι χορηγίες και οι προσφορές από διάφορους τοπικούς φορείς, υπεραγορές και οργανώσεις μειώνονται, λόγω των νέων δεδομένων, που δημιούργησε η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται πρόβλημα προμήθεια, γι αυτό και γίνεται έκκληση προς τα όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν για τους συμπολίτες τους, να επικοινωνούν με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου